Te zajęcia to fascynująca podróż do świata smaków, zapachów i kolorów. Dzięki zabawie w gotowanie połączonej z elementami terapii sensorycznej w prosty i przyjemny sposób można wspierać dziecko w poznawaniu zmysłowym i rozumieniu przez nie otaczającego go świata.
Zajęcia te mają na celu nauczyć dzieci czerpania radości ze wspólnego przygotowywania potraw. Dzieci doskonaliły swoją sprawność manualną, podczas wykonywania niektórych etapów w przygotowywaniu ciasta do wypieku, nawiązały również do tradycji wypieków przed świętami.
Zajęcia kulinarne były również kontynuacją realizacji projektu „ Mały miś w świecie wielkiej literatury”.
Nauczyciele zaangażowani w przygotowanie warsztatów – Pani Teresa Maleta oraz Pani Joanna Rudzińska. W degustacji faworków uczestniczył wójt gminy Jacek Mościcki oraz proboszcz K. Jerzy Knap.
Dziękujemy członkom KGW za wsparcie i pomoc w organizacji warsztatów kulinarnych.
UG Tarnówka
Napisz komentarz
Komentarze