Wczoraj odbyło się pierwsze kulinarne spotkanie podczas którego dzieci ze Szkoły Podstawowej w Łąkiem pod okiem doświadczonych kuchmistrzyni: Ewy Czulik, Renaty Sieg, Bernadety Lach, Anny Druszcz przygotowały dwa pyszne dania: zupę kartoflankę z kluskami oraz pierogi ziemniaczane z okrasą. Wyroby smakowali: wójt - Przemysław Kurdzieko, dyrektor złotowskiego LGD - Marek Romaniec oraz dyr szkoły - Iwona Peciak. Zdaje się, że strawa smakowała, ponieważ goście dwa razy prosili o dokładkę.
Przypominamy, że Iwona Peciak i Anna Druszcz - pedagodzy ze Szkoły Podstawowej w Łąkiem są inicjatorkami projektu, którego finałem będzie wydanie książki kulinarnej w której zamieszczone będą przepisy mieszkańców Gminy Lipka.
UG Lipka
Napisz komentarz
Komentarze